Over mij

Ik zal mij even voorstellen: Ik ben Evelien Pluim, getrouwd, moeder van twee kids, een jongen en een meisje en verder lopen er nog een hond en twee katten rond.
Creativiteit loopt als een rode (of eigenlijk een paarse..) draad door mijn leven. Na mijn opleiding voor vormgeving, etaleren en presenteren heb ik eerst een aantal jaren als etaleuse/merchandiser gewerkt. Aansluitend heb ik de overstap gemaakt naar de kinderopvang waar ik bijna 10 jaar voor een grote kinderopvangorganisatie heb gewerkt. Ik ben hier begonnen als Bemiddelingsmedewerkster en heb de organisatie verlaten als Evenementencoördinator op de afdeling Pedagogische zaken. In deze laatste functie organiseerde ik diverse grote en kleinere  evenementen voor de kinderen die gebruik maakten van de kinderopvang; van een voorleesontbijt tot een groot sportevenement. Maar ook creatieve trainingen voor Pedagogische medewerkers.

In 2008 wilde ik van mijn passie mijn werk maken en ben mijn hart gaan volgen; ik begon voor mijzelf! Mooi! Heerlijk om mijn eigen atelier te hebben; mijn ruimte vol inspiratie die ik graag deel met kinderen en volwassenen die bij mij op workshop komen. Geweldig!

In mijn atelier geef ik verschillende workshops op het creatieve vlak; beeldhouwen, tekenen en schilderen, met stofjes op doek werken, met papier-mache bezig zijn, enz., enz. Verzorg ook kinderfeestjes en ik geef in Zoetermeer les op scholen in het kader van de Brede School en Ouderkamers. Dit allemaal aan kinderen maar ook aan volwassen.

Door de jaren heen merkte ik, dat wanneer kinderen en jongeren (maar ook volwassenen) lekker creatief bezig zijn, ze vaak persoonlijke dingen willen vertellen over waar ze mee zitten. Ik merkte dat de behoefte er was maar binnen een groep is dit vaak niet de meest ideale plek. Om hier meer mee te doen en mijzelf hier ruimte voor te geven, besloot ik om de opleiding tot Kindercoach te volgen. Na het behalen van mijn diploma mag ik eindelijk aan de slag om op creatieve wijze, kinderen, jongeren en volwassen een steuntje in de rug te geven. Fijn als ik een luisterend oor en een creatieve, helpende hand mag bieden!